Szereplők

Uralkodócsalád

szulejmanI. Szulejmán oszmán szultán

Szulejmán életét mutatja be a sorozat. Ő az Oszmán birodalom 10-dik szultánja. 1520-ban lépett trónra, és 1566-ig uralkodott, haláláig. Hürrem szultána a felesége, akit mindenkinél jobban szeret, valamint Musztafa, Mehmed, Mihrimah, Szelim, Beyazid és Cihangir apja. Hürrem hatására kivégezteti legfőbb bizalmasát és barátját, Ibrahim pasát, valamint a saját, Mahidevrantól született fiát, Musztafát. Nevéhez fűződik Rodosz szigetén meghódítása, az 1526-os mohácsi vész, 1541-ben Buda elfoglalása, majd a végső, 1566-os szigetvári győzelem. Az oszmánok egyik leghosszabb ideig uralkodó szultánja volt, 46 évig uralkodott.

 

Színész: Halit Ergenç
Szinkronszínész: Széles Tamás
Szerepelt:
1-4. évad

Hurrem-Haseki-hurrem-sultan-36086676-535-960038ba2ebb468705f5837727743adb475Haszeki Hürrem szultána

Hürrem (eredeti nevén Alexandra) rabszolgaként kerül a hárembe. Első találkozásukkor lenyűgözi Szulejmánt, és a kedvenc ágyasává válik. A palotában azonban senki sem szereti, és mindenki ellene van. Ennek ellenére a szultán szerelmét egy életre elnyeri, és sorra hozza a világra gyermekeiket évről évre: Mehmed herceg, Mihrimah szultána, Szelim herceg, Beyazid herceg és végül a gerincrendellenességgel küzdő Cihangir herceg. A Valide szultána, Mahidevran és Ibrahim folyton próbálják eltávolítani, de nem sikerül nekik. A 3. évadtól kezdve Hatice is az ellenségévé válik, ugyanis Hürrem fedte fel előtte Ibrahim pasa viszonyát Nigarral, és ezért Hatice Hürremet tette meg bűnbaknak. Azonban a szultána igazi gyűlölete Hürrem iránt Ibrahim pasa halála után bontakozik ki. 17 évvel később Musztafa is ugyanúgy esett Hürrem áldozatává, mint Ibrahim: mindkettőjük meggyilkolásában szerepet játszott. Szulejmán egyetlen törvényes felesége.

Színész: Meryem Uzerli (1-3. évad)Vahide Perçin (4. évad)
Szinkronszínész: Bognár Anna
Szerepelt: 1-4. évad

IMG_0003(2)Valide Ayşe Hafsa szultána

Ayşe Hafsa szultána a Krímről származik, I. Mengli Giráj krími kán leányaként született 1479 telén. 15 éves korában házasodott össze I. Szelim szultánnal (akkor még herceg volt), és sorra születtek meg a gyermekeik: I. Szulejmán szultán, Hatice, Fatma, Şah és Beyhan szultána. Fia trónra kerülésekor Valide szultána lett belőle. Az elejétől kezdve Mahidevrant pártolja, és Hürremet az elejétől fogva nem kedveli, bár vannak olyan pillanatok, amikor elfelejtik egymás iránt érzett ellenszenvüket. A valide az évek során Ibrahimmal mindent elkövet, hogy eltávolítsák a szultán közeléből az imádott Hürremét. A harc akkor indul igazán be, amikor Hürrem eltünteti a háremből Izabella hercegnőt. A valide innentől kezdve nyíltan Hürrem ellen harcol, és az ellentét köztük nem csillapodik. Hosszú ideig azt sem tudja elfogadni, hogy Szulejmán és Hürrem összeházasodtak. A második évad végén, amikor Szulejmán szívrohamot kap és napokig eszméletlenül fekszik, a valide és Hürrem megbékélnek egymással. Főleg, hogy a valide meghallja, hogy Mahidevran máris fiát látja a trónon, magát pedig Valide szultánaként. Szulejmán felépülése után nem lesz több ellentét a valide és Hürrem között. Amikor tudomást szerez Ibrahim pasa és Nigar asszony viszonyáról, stroke-ot kap, lebénul és hónapokkal később távozik az élők sorából.

Színész: Nebahat Çehre
Szinkronszínész: Frajt Edit
Szerepelt: 1-2. évad

Hatice szultána

Hatice szultána I. Szelim szultán és Valide Ayşe Hafsa szultána lánya, Szulejmán szultán húga. Korábban már volt egy férje, aki aztán elhunyt, így nagyon fiatalon megözvegyült. Szulejmán trónra kerülése után ő is a Topkapi palotában él a családjával. Titokban szerelmes Ibrahim pasába és ez az érzés kölcsönös. Leghűbb barátja és szolgálója Gülfem asszony. Eleinte nagyon jó barátságban vannak Hürremmel, segítik egymást. Ennek ellenére mindig is Mahidevrant részesítette előnyben. Végül Gülfemnek és Hürremnek köszönhetően összeházasodhatnak Ibrahimmal, és nagy a boldogságuk. Első gyermeküket, Mehmedet tragikus módon elveszítik, és ezután Ibrahim titokban éveken át csalja őt Nigar kalfával. Közben persze ismét gyermekáldásban lesz részük, hiszen ikreik születnek: Oszmán herceg és Huricihan szultána. Miután Hürrem hatására kiderül a pasa hűtlensége, Hatice őt okolja tönkrement házasságáért, és innentől kezdve Hürrem egyik legnagyobb ellenségévé válik a sok közül. Ibrahim halála mély depresszióban sodorja, amiből már sosem jut ki. Többször is Hürrem életére tör, míg a harmadik évad végén elraboltatja őt, és 2 évig fogságban tartja. Amikor ezt az uralkodó megtudja, azonnal számon akarja kérni húgán, Hatice azonban mérget iszik, és Szulejmán karjai közt hal meg.

Színész: Selma Ergeç
Szinkronszínész:
 Solecki Janka
Szerepelt:
1-3. évad

Şah-ı Huban szultána

Şah szultána I. Szelim szultán és Valide Ayşe Hafsa szultána lánya, Szulejmán szultán húga. Şah szultánának van egy férje, Lütfi pasa és egy lánya, Eszmahan szultána. Eleinte úgy tesz, mintha Hürrem barátja lenne, de aztán kimutatja a foga fehérjét, és nyilvánosan is ellene fordul, egész pontosan Ibrahim kivégzése után. Innentől kezdve mindent megtesz a nővérével, Haticével együtt azért, hogy megkeserítsék Hürrem mindennapjait, azzal a céllal, hogy végleg eltávolítsák őt. A 3. évad végén Hürrem 2 éves távolléte alatt Mihrimah szultána megtalálja a módját, hogy eltávolítsa őt: miután fény derül arra, hogy kémkedett Mihrimah után, a szultána végleg elhagyja a fővárost, kolostorba vonul a lányával együtt, és egymillió akcsét adományoz a Hürrem szultána alapítvány részére.

Színész: Deniz Çakır
Szinkronszínész:
Peller Anna
Szerepelt: 
3. évad

Fatma szultána

Fatma szultána I. Szelim szultán és Valide Ayse Hafsa szultána lánya, Szulejmán szultán húga. Először Musztafa pasa, majd Kara Ahmed pasa felesége. Vele csak a 4. évadban találkozhatunk, ugyanis akkor jelenik meg a Topkapiban. Miután Hatice meghalt, ő neveli fel Huricihant. Később kiderül, hogy Musztafa herceg kérésére érkezett, hogy megszüntesse Hürrem szultána uralmát a háremben. Ennek eszközeként máris új lány küld az uralkodóhoz, aki még gyermekkel is megajándékozza az idős szultánt. Fatma nyíltan ellenszenvezik Hürremmel, és rengetegszer szembekerülnek egymással. A 4. évad végén Fatma az utolsó gyilkossági kísérletbe bukik bele, Hürrem pedig túléli… Ez az uralkodó előtt is kiderül, aki ezek után nem tűri meg tovább testvérét a palotában, és végleg elküldi őt…

 

Színész: Meltem Cumbul
Szinkronszínész: Peller Mariann
Szerepelt: 4. évad

BeyhanBeyhan szultána

Beyhan szultána I. Szelim szultán és Valide Ayse Hafsa szultána lánya, Szulejmán szultán húga. Először Ferhát pasa felesége, de miután Szulejmán megöleti őt is, Beyhan megtagadja a testvériségüket Szulejmánnal, és évekig nem is találkoznak. A 2. évad végén újra feltűnik pár epizód erejéig a Valide halála után. Utoljára a 3. évadban láthatjuk: pont Ibrahim pasa halálának éjszakáján érkezik a fővárosba. Miután letelik a pasa 40 napos gyásza, visszatér otthonába és többé már nem szerepel a sorozatban. A 4. évadban többször is említik. Kiderül az is, hogy ő neveli Huricihant és Oszmánt, miután Hatice meghalt. Szulejmán testvérei közül ő az egyetlen, aki nem rivalizál Hürremmel láthatóan. De gondolatban ő is ugyanúgy gyűlöli, mint a többiek.

Színész: Pınar Çağlar Gençtürk
Szinkronszínész:
Ősi Ildikó
Szerepelt: 
1-3. évad

Mahidevran Gülbahar szultána

Mahidevran Szulejmán korábbi Haszekije. Musztafa herceg anyja, és a Valide szövetsége. Az első perctől kezdve gyűlöli Hürremet, és mindent megtesz azért, hogy eltávolítsa őt, ezért azonban kegyvesztetté válik az uralkodó szemében. A Valide betegsége, majd halála után egy időre ő veszi át a hárem irányítását, azonban a féktelen költekezésével ezt a kiváltságot is elveszti. Ezuátn Musztafával együtt Manisába költözik, és fia mellett él. Később, a 3. évad végén Amasyába helyezi át az uralkodó a herceget, így Mahidevran oda is vele tart. Musztafa kivégzése után Szulejmán minden javától megfosztja, és elszegényedik. Bursába költözik, oda ahol Musztafa nyugszik, és ott is él haláláig, két megmaradt szolgálójával, Fidan asszonnyal és Yusuffal.

Színész: Nur Aysan
Szinkronszínész:
Kisfalvi Krisztina
Szerepelt: 
1-4. évad

16796998_1738057933190359_6911427771458473680_oNurbanu szultána

Nurbanu szultánával szintén a 4. évadban ismerkedhetünk meg. Amikor bekerül a palotába, még Cecilia a neve, de később Hürrem elnevezi Nurbanunak, és Szelim herceggel megy Manisába. Itt ismerkednek meg, és Szelim beleszeret. 4 közös gyermekük lesz: Murád herceg/szultán, Sah szultána, Gevherhan és Eszmahan szultána. Huricihan szultána ellensége és gyilkosa. Hürrem halála után ellopja a zöld smaragdgyűrűjét, és innentől kezdve egyik szultánáról a másikra száll a gyűrű. Később, fia trónra léptekor Valide szultána lesz.

 

Színész: Merve Boluğur
Szinkronszínész:
Erdős Borcsa
Szerepelt: 
4. évad

Hercegek, szultánák

 

thb_8306Musztafa herceg

Musztafa Mahidevran egyetlen fia (a sorozatban). Ő is utálja Hürremet, de ennek azért nem ad akkora hangot, mint például Hatice. Musztafa az első számú trónörökös, jelenleg a Maniszai szandzsák vezetője. Hürrem haragjának esik majd áldozatául: Hürrem az apját ellene fordítja, ami végzetes lesz a hercegre nézve.

 


Színész:
Y. Berkan Demirbağ (kisgyerek), Berkan Demirbağ (tinédzser), Mehmet Günsür (felnőtt)
Szinkronszínész: Straub NorbertCzető Roland
Szerepelt: 1-
4. évad


Mehmed herceg

Mehmed Hürrem első szülött fia. Mihrimah, Szelim, Beyazid és Cihangir édestestvére, és Musztafa féltestvére. Hürrem és Szulejmán nagyon szeretik őt. Erős és bátor herceg. Szulejmán őt látja a legalkalmasabbnak a trónra. Mehmed Amasya szandzsákbégje akar lenni, de az uralkodó áthelyezi Manisába, ezzel pedig őt nevezi meg trónörökösének. Mehmed először nem nagyon örül ennek. Ott is hal meg a 3. évad utolsó részében, Mahidevran szultána cselszövésének köszönhetően…

Színész: Arda Aranat (gyerek), Gürbey İleri (felnőtt)
Szinkronszínész: Molnár Áron, Boldog Gábor
Szerepelt: 1-3. évad

1524695_586125361467972_953778774_nMihrimah szultána

Mihrimah Hürrem egyetlen lánya. Születésekor  Hürrem eltolja magától, de hamar megbékél vele. A szüleinek ő a második kedvenc gyermeke. (Első Cihangir.) Hürrem szinte minden titkába beavatja, és mindenben számíthat rá, még Musztafa herceg megöletésében is a segítségére lesz. Nurbanu legnagyobb ellensége. Szulejmán különösen szereti őt, főleg Hürrem halála után, ugyanis kívül-belül az anyjára hasonlít.  Rüsztem pasa férje lesz, amit egyáltalán nem akar, hiszen gyermekkora óta Bali bégbe szerelmes. De a testvérei érdekében és anyja hatására belemegy a házasságba, de sosem lesznek boldogok Rüsztemmel. Két gyermekük születik: Ayse Hümasah szultána és Oszmán bég.

Színész: Melis Mutluç (gyerek), Pelin Karahan (felnőtt)
Szinkronszínész: Koller Virág, Csuha Bori
Szerepelt: 
1-4. évad

2f0a08105b00f64ed68002f6d22f6439Szelim herceg

Szelim herceg (ragadványnevén szeszkazán, iszákos Szelim) Hürrem második fia, Nurbanu férje. Gyerekkorától kezdve meglátszanak gyengeségei, és Beyaziddal folyamatosan civakodnak. Később, felnőttkorukra ez a civakodás végzetes gyűlöletté és harccá fajul: Beyazid vereséget szenved Szelim ellen, majd a perzsákhoz menekül. Szelim busás összeget felajánlva kiváltja öccsét és megöleti őt a gyermekeivel együtt. A sorozat végén átveszi a kardot, és ezzel az Oszmán Birodalom 11. szultánjává válik. Trónralépése után kezdődött meg a birodalom romlása. Őt csak a bor, az ital és a háreme érdekelte, az uralkodás egy cseppet sem. Szinte mindig részeg volt.  A nagyvezíre, Szokoli Mehmed pasa látta el helyette azokat a teendőket, amiket Szelimnek kellett volna ellátni. 1574-ben halt meg. Valószínűleg részegen elesett a fürdőben és halálosan beverte a fejét, vagy az ital túlságosan megártott neki.

Színész: Yiğit Üst (gyerek), Engin Öztürk (felnőtt)
Szinkronszínész: Bogdán Gergő, Markovics Tamás
Szerepelt: 
1-4. évad


Beyazid herceg

Beyazid herceg,  Hürrem és Szulejmán harmadik fia. Szelimmel sohasem volt jóban, a trónért küzdöttek. A köztük lévő ellentét akkor éleződött ki igazán, amikor a 4. évad elején az uralkodó nem őt, hanem Szelimet nevezte ki Manisa élére, míg Beyazidnak továbbra is Kütahyában kellett maradnia. Hürrem halála után összehívják seregeiket, és a konyai fennsíkon 1559-ben összecsapnak. Végül Szelim győz majd Beyazid Tahmaszp sah-hoz menekül, ahonnan busás összegért Szelim váltja ki, és a gyermekeivel együtt megöleti őt.

Színész: Erhan Can Kartal (gyerek), Aras Bulut İynemli (felnőtt)
Szinkronszínész: Magyar Bálint
Szerepelt: 
2-4. évad

BaWJeUWCEAA_QwrCihangir herceg

Cihangir Hürrem és Szulejmán legutolsó gyermeke. Ő a kedvenc gyermekük, valószínűleg azért, mert ő a legkisebb, valamint a betegsége miatt is. (Púpos volt, és görbén járt.)  A testvérei közül a féltestvérét, Musztafát szereti a legjobban. Amikor a 4. évad közepén megtudja, hogy imádott testvérét Szulejmán parancsára kivégezték, vagy öngyilkos lett, vagy a bánatba halt bele.

 

Színész: Aybars Kartal Özson (gyerek), Tolga Sarıtaş (felnőtt)
Szinkronszínész: Pálmai Szabolcs
Szerepelt: 
2-4. évad

Pasák, bégek

 

ibrahimPargali Ibrahim pasa

Ibrahim Hatice szultána férje, és egy ideig Nigar szeretője. Parga szigetéről érkezett, és évekkel később újra találkozik édesapjával és ikertestvérével, Nicoval. Szulejmán legjobb barátja, és főbizalmasa, gyakran szövögetnek együtt nagy álmokat. Teljesen váratlanul Szulejmán kinevezi nagyvezírnek és innentől kezdve a pasa szép lassan a nagyravágyás áldozatává válik. Az évek során Szulejmán többször is csalódik benne: van, hogy Ibrahim szultánnak kiáltja ki magát, vagy éppen megcsalja Hatice szultánát. A 3. évad közepén a pasa egyre fokozódó feltörekvésének, arroganciájának és Hürrem közbenjárásának köszönhetően Szulejmán kivégzi.

 

Színész: Okan Yalabık
Szinkronszínész: Viczián Ottó
Szerepelt: 
1-3. évad, 4. évadban csak a hangja

rustem_pasaRüsztem pasa

Rüsztem a birodalomba még gyermekként, a horvátországi Butomirból érkezett, egy disznópásztor fiaként. A 3. évad elején a palotában egyszerű főlovászként bukkan fel, és kiderül az is, hogy Iszkender cselebi hű követője és szolgálója. Éppen ezért egy alkalommal levelet ad át Hürremnek a cselebitől, és innentől kezdve szép lassan Hürrem jó szövetségesre lel benne, és a szultána egyre magasabb rangokat ér majd el a számára. Hürrem még a lányát, Mihrimahot is hozzá adja feleségül, bár Mihrimah nem akarja ezt a házasságot. Hürrem és Rüsztem együtt érik el, hogy Ibrahimot és Musztafát is kivégezzék. A sorozat végén őt is ugyanúgy éri el a végzete, mint az előbb felsorolt két áldozatát: selyemzsinór.


Színész:
Ozan Güven
Szinkronszínész: Pál Tamás
Szerepelt: 
3-4. évad

barbaros-hayreddin-pa-a-fotoHizir Hayreddin pasa

Hayreddin pasát gyakran szólítják Barbarossának is, ami vörös szakállat jelent. A pasa régi jó barátja Szulejmánnak. A hadjáratok során a hajóhadakat vezeti, és küldi csatába őket. Ezenkívül még Musztafa herceggel is nagyon jó viszonyt ápol, de Rüsztemet nem kedveli. Egy lánya van, Mihrünissa szultána, aki a későbbiekben Musztafa felesége lesz.

 

Színész: Tolga Tekin
Szinkronszínész: Harmath Imre
Szerepelt: 
3-4. évad

34c7c4fa16afaa46be4617a60ff79e88Lütfi pasa

Lütfi pasa Şah szultána férje és Eszmahan szultána apja. Şah szultánával együtt jelenik meg a 3. évad közepén. Feleségének köszönhetően Isztambulban marad, és bekerül a dívánba. Később Hürrem próbálja elérni, hogy Lütfi pasa megcsalja Şah szultánát, de végül nem sikerül. Azonban a házasok között évek óta feszültség van, hiszen Şah nem teljesíti házastársi kötelezettségeit, sőt gyakran a pasa tudomására is hozza, hogy ő csak egy szolga. Emiatt a 3. évad végén Lütfi pasa és Şah szultána közt hatalmas vita kerekedik, és mikor Şah kijelenti előtte, hogy elválik, felpofozza a szultánát. Erről Szulejmán tudomást szerez, majd száműzi őt Dimetokába (Görögországba), és kidobja a dívánból.

 

Színész: Mehmet Özgür
Szinkronszínész: Barabás Kiss Zoltán
Szerepelt: 
3. évad

Taşlıcalı Yahya bégTa-l-cal-Yahya-Bey-muhtesem-yuzyil-magnificent-century-33087934-652-500

Taslicali a 3. évad elején bukkan fel. A perzsa hadjáraton menti meg Ibrahim pasa életét. Ezután Musztafa legfőbb bizalmasa, segítője és barátja lesz. Mihrimahoz szerelmi szál fűzi, azonban mind Taslicali, mind pedig Mihrimah tudják, hogy ez a szerelem lehetetlen. Miután Musztafa meghal, összeomlik… Verset is ír erről a fájdalomról, amit Szulejmán elolvas és megígéri neki, hogy amíg ő él, senki nem bánthatja ezért. Az uralkodó ezután elküldi Taslicalit és többé nem láthatjuk.

Színész: Serkan Altunorak
Szinkronszínész: Maday Gábor
Szerepelt: 
3-4. évad

malkocoglu_bali_beg__3_1879117_4726Malkoçoğlu Bali bég

Bali bég kiváló harcos, Matrakos jó barátja. Mihrimah szerelmes belé. Rászolgált az elért bizalmára az uralkodó családnál. Beleszeret az egyik kereskedő, Josua efendi lányába, Árminba. Össze is házasodnak, azonban Ármint elragadja a pestis. Sokáig gyászolja ezután, de később beleszeret a Valide unokahúgába, Aybige asszonyba. Ez majdnem az életébe kerül, de végül Musztafa herceg megkegyelmez neki. A 2. évad végén hazatér szülőföldjére és rajtaütő katonaként dolgozik. Ibrahim pasa halála után tér vissza, és ismét évekig Szulejmán főbizalmasa lesz. A 3. évad végén elfárad és megkéri az uralkodót, hogy engedje haza. Előtte azonban megtalálja a 2 évig fogságban tartott Hürrem szultánát, és visszaviszi a palotába. Ezután végleg távozik, és nem szerepel többet a sorozatban. A 4. évadban Fatma szultána megemlíti Mihrimahnak és Rüsztemnek, hogy rögtön azután, hogy Bali bég elhagyta Isztambult megnősült, és gyermeke is született.

Színész: Burak Özçivit
Szinkronszínész: Varga Rókus
Szerepelt: 
2-3. évad

dsdssokoSokollu Mehmed pasa

Sokollu pasa először flottavezér lesz, és Hürrem szövetségese. Később nyíltan Szelim herceg mellé áll a trónért folytatott harcban, és végig őt támogatja. Semiz Ali pasa halála után nagyvezír, aki még Szulejmán idejében hatalomra került, azonban megőrizte pozícióját II. Szelim uralkodása alatt is. Ha ő nem lett volna, a birodalom tönkre ment volna, ugyanis mikor Szelim hatalomra került semmi sem érdekelte. Valószínűleg Eszmahan szultánát, Nurbanu és Szelim egyik lányát vette el feleségül.


Színész:
Yıldırım Fikret Urağ
Szinkronszínész: ?
Szerepelt: 
4. évad

kara-ahmet-pasa1Kara Ahmed pasa 

Kara Ahmed pasa Szulejmán egyik húgának, Fatma szultánának a férje. Először nincs túl nagy hatalma, de miután Musztafát Szulejmán hamis bizonyítékok miatt megöleti, a janicsárok Rüsztemet okolják a herceg halála miatt. Ezért Szulejmán elveszi Rüsztemtől a nagyvezíri rangot, és Kara Ahmed-nek adja át, de csak 2 évig töltöti be ezt a posztot: 1555-ben Szulejmán kivégezteti valószínűleg Hürrem cselszövései miatt, ő ugyanis újra Rüsztem pasát szeretné nagyvezírként látni.

Színész: Yetkin Dikinciler
Szinkronszínész: ?
Szerepelt: 
4. évad

atmacaAtmaca

Atmaca, csakúgy, mint Taslicali, nagyon jóban van Musztafa herceggel, mi több, barátok. A 4. évadban bukkan fel. Régebben Bali béggel dolgozott együtt rajtaütő katonaként. Musztafa halála után a herceg kérésére Beyazid herceg legfőbb támogatója lesz. Mikor Musztafa halála után sok évvel megpróbálja megölni Rüsztemet bosszúból, halálos sérülést szerez, és meghal.

A Hárem személyzete

 

61676ae00280d6f9dca2dbcea1d37011Daye asszony

Daye asszony több évtizedig szolgálta a Validét és a háremet. Mindig volt neki egy botja, és azzal járt. De volt olyan mikor a Validét elárulta. Miután meghalt a szultán nagyasszony, elment a palotából, és öngyilkos lett.

 

 

Színész: Sema Keçik Karabel
Szinkronszínész: Menszátor Magdolna
Szerepelt: 
1-2. évad

1349186720-32815bNigar kalfa

Nigar asszony is már a háremben szolgált jó pár évet. Mikor Hürrem (akkor még Alexandra) a hárembe került, ő világosította fel az ottani életről. Nigar szerelmes volt Ibrahimba, majd később szeretők lettek. Jóban volt Haticével egészen addig, amíg ki nem derült a pasa és a kalfa titkos románca. De ebből a románcból gyermekük is született: egy kislány, Esmanur. A lányát Ibrahim halála után a Matrakos elküldte a pasa családjához. Nigar ezután, annak reményében, hogy segítenek neki megtalálni Esmanurt, Haticével és Sah szultánával szövetkezett Hürrem ellen. Két házasságkötése volt: egy Matrakossal, és egy Rüsztem pasával. Végül egy szakadékban lelte halálát.

Színész: Filiz Ahmet
Szinkronszínész: Kökényessy Ági
Szerepelt: 
1-3. évad

7e4af81ef735ff9b21d9b7395fb076bcGülfem asszony

Gülfem asszony az 1510-es években került a hárembe, amikor Szulejmán még herceg volt. Csakhamar a leendő uralkodó asszony lett és született egy fiuk, Murád herceg. Azonban a kis herceg még kiskorában himlőben elhunyt. Ezután Gülfem Hatice szultána társalkodónője lett, és az uralkodócsalád a kegyeibe fogadta őt. Igyekezett mindenkivel jóban lenni. Daye asszony távozása után Nigar kalfa lett az új főkincstárnok, de nem sokáig. Ekkor Gülfem lett a főkincstárnok az uralkodó megbízásából. Miután Hürrem szultána átvette a hárem irányítását, Hatice ellene fordult és összefogott Gülfemmel és Mahidevrannal ellene. Ennek egyik lépéseként Gülfem lemondott a főkincstárnoki rangról és helyére Afife asszonyt javasolta az uralkodónak. Ezután végig Hatice és Sah szultána mellett állt. Amikor ők távoztak, megérkezett Fatma szultána, és Gülfem őt támogatta. Hürrem halála előtt Fatma szultána távozott a palotából, ekkor pedig ismét Gülfem lett a főkincstárnok, és Hürrem mellé állt, békét kötöttek. Hürrem a halála előtt megkérte őt, hogy vigyázzon az uralkodóra, és Gülfem ezt meg is tette. Megviselte Musztafa és Cihangir hercegek halála, de nem hibáztatta az uralkodót nyíltan. Beyazid herceg kivégzése azonban az utolsó csepp volt a pohárban Gülfem számára. Emiatt meggondolatlan cselekedetet hajtott végre Szulejmán ellen, ami az életébe került…

Színész: Selen Öztürk
Szinkronszínész: Tóth Szilvia
Szerepelt: 
1-4. évad

selim-bayraktar-071113735584397829Szümbül aga

Szümbül hosszú évek óta szolgálja a háremet. Gül agával és Kiraz agával sem volt jó viszonyban, azonban miután Gül aga elment, Hürrem szolgálatába állt, és egészen a szultána élete végéig őt szolgálta. Vicces karakter, de néha komoly is tud lenni. Hürrem a 4. évad közepén felszabadítja őt, így ideig a palotán kívül éli életét, és jó barátjával, Yakuppal kávézót nyitnak. Azonban a szíve mindig is visszahúzza őt Hürremhez, így ismét a palotában szolgál ezután. Hürrem szultána halála után a lányát, Mihrimah szultánát szolgálja odaadóan és hűségesen az idős Szümbül aga. A sorozat végén, Szulejmán halála előtt, ő zárja be az üres hárem ajtaját, ezzel lezárva egy korszakot a palota életében.


Színész:
Selim Bayraktar
Szinkronszínész: Galbenisz Tomasz
Szerepelt: 
1-4. évad

pobrane33Gül aga

Gül agát már láthattuk az 1. évad első részében is, de utána átkerült az edirnei palotába. Jelentős szerepet a 2. évadban kapott, Edirnéből érkezett, és hűséges szolgálója volt Hürremnek. Azonban mikor Mahidevran a Valide gyengélkedése alatt megkapta a hárem vezetését, száműzte. Nigar asszonnyal jó kapcsolatot ápolt, azonban Szümbüllel nem. Ennek ellenére távozásakor mégis átölelték egymást Szümbüllel.

 

 


Színész:
Engin Günaydın
Szinkronszínész: Szokol Péter(1. epizód), Szatmári Attila
Szerepelt: 
1-2. évad

kirazaga01-150x150Kiraz aga

Kiraz agát csak a 3. évadban láthattuk, akkor is csak keveset. Trabzonból érkezett, de végül Mihrimah száműzte, mert Kiraz megtudta, hogy Mehmed ágyasa, Nurbahar terhes.

 

 


Színész:
Ünal Yeter
Szinkronszínész: 
Szerepelt: 
3. évad

810690_detayŞeker aga

Şeker aga a palota főszakácsa. Szümbül agával jóban van. Az ő karakterét a sorozat 1, 2 és 3. évadában láthatjuk. A 4. évad első részétől kezdve nem szerepel már, de nem említik, hogy mi történt vele.

 

 

Színész: Yüksel Ünal
Szinkronszínész: Vida Péter
Szerepelt: 
1-3. évad

AFİFEAfife asszony

Afife asszony Daye asszony utódja a háremben. Nagyon szigorú, mindenki fél tőle, még a Valide is régebben. Hürrem először ellenfelet lát benne-jogosan-, de egy alkalommal, mikor Hürrem mérget akar inni, Afife az utolsó pillanatban állítja le. Onnantól kezdve pedig egyre jobbá és szorosabbá alakult a köztük lévő viszony. A 4. évadban életét áldozza Hürremért, amikor is sziklák zuhannak az útra, ahol éppen elhaladnak. Afife ellöki Hürremet, majd rázuhannak a sziklák…

Színész: Sabina Toyiza
Szinkronszínész: Andresz Kati
Szerepelt: 
3-4. évad

Szolgálók

Gülsah HatunGülsah asszony

Gülsah elég sokáig Mahidevrant szolgálta, de egyszer Gülsah Gülnihalt Hürremnek látta éjszaka, és leszúrta. Gülnihal a szerencsének köszönhetően túlélte, Maihdevran pedig összeverte Gülsaht. Később Mahidevrannak új szolgálója lett, Fatma asszony, (aki később Musztafa ágyasa), és Gülsah bosszúból elállt Mahidevran mellől, majd Hürremet szolgálta. Azonban amikor Gülsah kihalgatta Ibrahim és Nigar beszélgetését, amiből kiderült, hogy viszonyuk volt és Nigar gyereket vár, Ibrahim orvgyilkosokat küldött Gülsahra az erdőben. Mindenki azt hitte, hogy meghalt, de túlélte, majd felkereste Hürremet, és elmondta neki, hogy mit hallott Ibrahimról és Nigarról. Ez Hürremnek hatalmas ajándék volt a pasával szemben, és Gülsah itt nyerte el végleg a szultána bizalmát. Pár hónappal később azonban Hürremnek nagyon elege lett az új szolgálója viselkedéséből, hogy mindig csak gond van vele, így Hürrem és Nigar elhatározta hogy kiiktaják végleg. A terv az lett volna, hogy azt hazudja Nigar Gülsahnak, hogy ölje meg Haticét, és Gülsah ezt meg is teszi, és épp amikor készül leszúrni Haticét, Nigar mögé lopódzik, kiveszi a kezéből a tőrt, és Gülsahba szúrja, majd szörnyet hal…

Színész: Nihan Büyükağaç
Szinkronszínész: Törtei Tünde
Szerepelt: 
1-3. évad

9517a5777f10fd63e9b39fe936106d91Gülnihal asszony

Gülnihalt csak az első évadban láthatjuk. 1520-ban Hürremmel érkezik a palotába, akivel jó barátok. Eredeti neve Maria volt, de később Szümbül agától a Gülnihal nevet kapta. Hürrem később ellene fordul, mert megtudja, hogy amíg ő Mehmedet a világra hozta éjszaka, Gülnihal épp a szultánnál volt. Ezután egy mérgezett szőrmét küldött volt barátnőjének. Gülnihal örömmel tette a nyakába a szőrmét, ám amikor reggel felébredt, szörnyű sebek borították arcát. Nehezen ugyan, de megbocsájtott Hürremnek, és újra jóba lettek, és az arca is teljesen meggyógyult. Szümbül aga egyébként szerelmes volt Gülnihalba. Az első évad végén Hürrem összetűzésbe kerül Mahidevran szultána szolgálójával, Gülsahval. Emiatt Gülsah bosszúból egy éjszaka meg akarta ölni Hürremet. De nem tudta, hogy a haszeki a szultánnál van, Hürrem lakrészében és ágyában pedig Gülnihal tartózkodik, ezért Hürremnek hitte, és leszúrta. A szerencsének köszönhetően éli túl, de miután meggyógyul, férjhez adják egy pasához.

Színész: Burcu Tuna
Szinkronszínész: Huszárik Kata
Szerepelt: 
1. évad

gFxF2uULEsma asszony

Esma Hürremmel és Gülnihallal együtt érkezett a palotába 1520-ban. Ezután sok évig Hürremet szolgálta, és sokat foglalkozott a gyermekeivel, de a 3. évadban egyik részről a másikra kiírták a forgatókönyvből, és nem tudni, mi történt a lánnyal.

 

 

Színész: Sebahat Kumaş
Szinkronszínész: 
Szerepelt: 
1-3. évad

NazlıNazli asszony

Nazli szintén Hürrem szolgálója, aki szintén Hürremmel, Gülnihallal és Esmával érkezett a palotában 1520-ban. Mindig Hürrem mellett szolgált Esmával együtt, és nagyon szerette Cihangir herceget. Azonban a 3. évadban Hürrem és Hatice harcának esett áldozatául: Hürrem megparancsolja Nazlinak, hogy írjon egy levelet Sah szultána nevében, egy szerelmes levelet Ibrahim pasának. Ekkor már a pasa nem élt, csak Hürrem Haticét akarta vele idegesíteni. Majd miután meglett a levél, Nazli eldugta a levelet Hatice palotájában, de olyan helyre, ahol Hatice biztos megtalálja. Így is lett, és Hatice hisz a levél igazában. Azonban Sah szultána sejti, hogy Hürrem áll a dolog hátterében, ezért Nazlit börtönbe záratja, majd kivallatja, majd másnap Hatice előtt is elmondja az igazat. Nemsokkal később Nazli holttestét a Topkapi mosókolyhályában találják meg…

Színész: Seda Arslan
Szinkronszínész: Pekár Adrienn
Szerepelt: 
1-3. évad

CLgBaWgUYAAChoANilüfer asszony

Nilüfer a 2. évad elején érkezett az edirnei palotából. Gülnihal távozása után Hürremnek egy hűséges szolgálóra volt szüksége, aki tud segíteni Esmának is a gyerekek körül. Végül Hürrem felfigyel rá a hárem előtt, és megkéri Szümbült hogy küldje hozzá. Miután megismerkednek Hürrem a kegyeibe fogadja, és innentől kezdve Hürrem egyik leghűségesebb szolgálójává válik Szümbül agán kívül, aki Nilüferbe is szerelmes volt. A lány végül egy cselszövés áldozata lesz, a Validei megfenyegette, hogy ölje meg Hürrem lovát, vagy meghal. Miután kiderült a bűnössége, az uralkodó kivégeztette, és már Hürrem sem tudta megmenteni az ártatlan lányt.ú

Színész: Hayal Köseoğlu
Szinkronszínész: Laudon Andrea
Szerepelt: 
2. évad

Fidan 1Fidan asszony

Fidan először Hürrem párti volt, de aztán átment Mahidevranhoz, és élete végéig őt szolgálta. Manisában és Amasyában is Musztafa herceg háremének vezetője volt. A herceg kivégzése utána követi úrnőjét, Mahidevrant Bursába, ahol életük hátralévő részében éltek.

 

 


Színész:
Gamze Dar
Szinkronszínész: Lamboni Anna
Szerepelt: 
2-4. évad

Fahrie_crFahriye kalfa

Fahriye-t a 3. évadban Musztafa ismeri meg a manisai piactéren, ahol éppen bajba keveredett a szegénység miatt. Akkor még Diana volt a neve, és Musztafa felkarolta és a palotájába vitte. Eleinte nem kedvelték, de végül amikor lebuktatta Gülizar asszonyt a herceg előtt, Mahidevran kalfává léptette elő, és a bizalmába fogadta. Fahriye nagyon erős, férfi erejű nő, így nem véletlenül kapta évekkel később azt a megbízatást Hatice és Mahidevran szultánától, hogy ölje meg Hüremet. Többször is megkísérli Hürrem meggyilkolását, azonban egyszer sem sikerül, és mindig ki tudja magát magyarázni. Később azonban valamilyen oknál fogva eláll Mahidevran mellől, és Hürrem szultánát szolgálja tovább. A 4. évad végén, Hürrem halála után megpróbálja megölni Nurbanu szultánát, ezzel teljesítve megboldogult úrnője kívánságát, de nem sikerül neki, Nurbanu többször is beledöfi a tőrt, és meghal.

Színész: Burcu Güner
Szinkronszínész: Kokas Piroska
Szerepelt: 
3-4. évad

mercan-agaMercan aga

Mercan Şah szultánával érkezett a palotába. A szultána leghűségesebb szolgálója, és szerelmes az úrnőjébe. Şah szultána mesterkedésének köszönhetően az uralkodó kinevezi a kapuőrnek és lakrésze felelősének. Amikor a szultána távozik a fővárosból, nem viszi magával Mercant, hanem az uralkodó szolgálatában hagyja. Nem tudni, hogy mi történt vele, egyik epizódról a másikra eltűnt. A 3. évad záró epizódjában még szerepel, viszont a következő részben már nincs a palotában.

Színész: Saygin Soysal
Szinkronszínész: Seder Gábor
Szerepelt: 
3. évad

canfeda-kalfa-fotoCanfeda kalfa

Canfeda a 4. évadban tűnik fel, mint egy hárembeli kalfa. Az elején ő segít Nurbanu szultánának, hogy Szelim herceg kedvence lehessen. Később többször is figyelmezteti Gazanfert, aki időközben beleszeretett Nurbanuba, hogy felejtse el az érzelmeit. Mindenben segíti úrnőjét, és valószínűleg élete végéig őt szolgálta.

 


Színész:
Kübra Kip
Szinkronszínész: Mics Ildikó
Szerepelt: 
4. évad

fef_crGazanfer aga

Gazanfer aga Szelim herceg hűséges szolgálója, a 4. évadban bukkan fel. Velencei származású, akárcsak Nurbanu szultána, akivel összebarátkoznak és együtt egyengetik Szelim herceg útját. Évekkel később beleszeret Nurbanuba. Emiatt többször is bajba keveri úrnőjét, és az egyik ilyen alkalommal Huricihan szultána félreérthető helyzetben találja őt és Nurbanut, és ez Huricihan életébe fog kerülni. Kicsivel később megmenti Nurbanu szultána életetét, amikor is Dilsah asszony megpróbálja belefojtani a fürdőkádjába. Emiatt belépett a szultána fürdőhelyiségébe, ami tilos volt egy agának. Éppen ezért Szelim el akarja küldeni a palotából, azonban Nurbanu választás elé állítja Gazanfert: ha továbbra is őt akarja szolgálni, akkor eunuchhá kell válnia. Gazanfer ezt megteszi és ezután valószínűleg élete végéig Nurbanu szultánát szolgálja.

Színész: Cavit Çetin Güner
Szinkronszínész: 
Szerepelt: 
4. évad

melekMelek asszony

Melek asszony Fatma szultána kalfája, vele együtt érkezik a palotába. Nem nagyon van meghatározó szerepe a palotában, úrnőjét mindenben segíti, minden hírt közöl vele, és együtt érez vele ha szükség van rá.

 

 


Színész: Beril Buket Orhan
Szinkronszínész: 
Szerepelt: 
4. évad

 

Mellékszereplők

NasuhefendiA Matrakos Nasuh efendi

Matrakost még Ibrahim fedezte fel a piacon, és úgy került be a palotába. Azért Matrakos a bevceneve, mert kitűnően játssza a matrak játékot. Később Matrakos befogadta Viktóriát, azonban nem is  sejtette, hogy a lány milyen céllal van bent a háremben. Ibrahim pasa jó barátja volt, de a 4. évadban elmegy a palotából.

 

Színész: Fatih Al
Szinkronszínész: Karácsonyi Zoltán
Szerepelt: 
1-4. évad

SadıkaViktória/Sadika asszony

Viktória Matrakos Nasuh efendi által került be a palotába. Senki nem tudta  a lány kilétét, de titokban Viktória a szultán megölését tervezte, és a magyar Lajos király küldte, így magától értetődő, hogy Viktória is magyar volt. Később a Sadika nevet kapta, és a Valide majd Hatice szolgálatában állt. Először úgy próbálta meg megölni Szulejmánt, hogy amikor Szulejmán halvetre hívta, egy tőrrel akart végezni vele, de nem tudta megtenni, mert közbelépett egy dolog. A második alkalommal amikor megakarta ölni, Hatice palotájában egy tőrt szegezett a torkához, de nem számított rá, hogy a szultán nagyon erős, és végig benne volt a lélekjelenléte. Büntetésül az eset után a Boszporuszba dobták.

 

Színész: Saadet Işıl Aksoy
Szinkronszínész: Pikali Gerda
Szerepelt: 
1-2. évad

5521Leo efendi

Leo Hürrem egykori szerelme, aki újra feltűnik a palotában. Ez nagyon veszélyes lesz, majd Ibrahim megtudja, és Hürremel megöleti.

 

 

Színész: Seçkin Özdemir
Szinkronszínész: Előd Botond, Pálmai Szabolcs
Szerepelt: 
1-2. évad

679637114503Armin

Armin Josua efendi (egy piaci kereskedő) lánya volt. Egy alkalomkor egy ember meg akarta erőszakolni az utcán, de Bali bég észrevette, és megvédte a lányt. Később még számtalanszor találkoztak, és először Armin maga sem akarta bevallani, hogy szerelmes Bali bégbe, ráadásul az apja is ellenezte ezt a frigyet. Ám amikor Armint elkapta a pestis, Josua áldását adta rájuk, és összeházasodtak. Armin a nászéjszakáján halt meg.

Színész: Müjde Uzman
Szinkronszínész: Magyar Tímea
Szerepelt: 
2. évad

a5716cff51055fb6d01640d9e99783bbIzabella Fortuna

Izabella egy kasztíliai hercegnő, akit török kalózok kaptak el a tengeren, és vitték törökországba, Isztambulba. A vadászházba zárták, ahol Szulejmán többször látogatta, és a hercegnő mindent elkövetett, hogy kiszabaduljon. Még egyszer anyaszült meztelenül is Szulejmán elé állt, hátha így az uralkodó elengedi. Közben Hürremet gyötörte a féltékenység. Izabella nem szívesen, de magának is bevallotta, hogy szerelmes Szulejmánba, és Szulejmán is belé. Ezért beköltözött a hárembe, ahol nem sokáig volt. Hürrem elbánt vele úgy, ahogy a többi ágyassal, aki az Uralkodó közelébe ment…

 

Színész: Melike İpek Yalova
Szinkronszínész: Nádasi Veronika
Szerepelt: 
2. évad

resim-185142E4Aybige asszony

Aybige a Valide unokahúga. Szerelmes volt Bali bégbe, és a bég is belé, de a Valide és Mahidevran kiötletelte, hogy összeadják Musztafával. Ez nagyon nem tetszett Aybigének, sőt, még Musztafának se, mert ő Efszunba volt szerelmes. De kénytelnek voltak beláátni, hogy nem ellenkezhtnek. Azonban később kiderült, hogy Bali bég és Aybige szerelmes egymásba, és többször csókolóztak is, ezért Musztafa ki akarta a béget végezni, de az utolsó pillanatban meggondolta magát, és úgy döntött, csak száműzi Bali béget. Azonabn Aybige sem maradhatott, őt is száműzték vissza a Krímre, és ezzel együtt a Musztafával tervezett esküvőjük is elmaradt.

 

Színész: Ezgi Eyüboğlu
Szinkronszínész: Nemes Takách Kata
Szerepelt: 
2. évad

fatma_hatunFatma asszony

Eredetileg Adriana volt a neve, és Horvátországban született. A 2. évad közepén bukkant fel, mint szolgáló. Segédkezett a szultán nagyasszonynak a Hürrem elleni cselszövésekben, majd az egyik hadjárat ideje alatt egy fáklyával megégette Hürrem arcát. Emiatt a valide eltávolította, de később visszatért a palotába, amit Hürrem képtelen volt elfogadni. Később Hürrem visszavágott neki, és az ő arcát is megégették Fidanéval együtt. Ezután Mahidevran szultána oldalára állt, és mindenben segítette úrnőjét. Összetűzésbe került Gülsahval is, és ő került ki győztesen a harcból. Efsun halála után beleszeretett Musztafa hercegbe, majd az ágyasa lett. Később a 3. évadban Manisában gyermekkel is megajándékozta őt, mégpedig a kis Szulejmán herceggel. Nehezményezte, hogy Musztafa beleszerett Helenába, ezért mindent megtett azért, hogy eltávolítsa az asszonyt, de nem járt sikerrel. A fia végül pár hónapos korában elkapta a himlőt, és elhunyt. Fatma ezután teljesen elvesztette az eszét, főleg miután kiderült, hogy Musztafa új kedvence, Ayse asszony várandós. Ekkor Fatma nem látott más kiutat, felakasztotta magát. Manisában a Hafsa szultána temetőben helyezték örök nyugalomra.

Színész: Gonca Sarıyıldız
Szinkronszínész: Czető Zsanett
Szerepelt: 
2-3. évad

418_19848_cansu-dere-2jpg-1-Firuze (Hümeyra) asszony

Firuze perzsiai hercegnő, aki Szulejmán ágyasa lett. Szulejmán fülig szerelmes volt belé, de Firuze Hürrem előtt titkolta, hogy ő Szulejmán ágyasa. Ez már csak azért is érdekes, mert Hürrem vakon megbízott a lányban. Azonban Hürremben kételyek akadtak Firuze iránt, és úgy próbálta őket elűzni, hogy egy este Mehmed-hez küldte Firuzét. Firuze nem bírt tovább titkolózni, ezért mindent bevallott Hürremnek. Ezután Hürrem számtalanszor próbálta eltávolítani, és meg is fenyegette, de Rüsztem talált egy érdekes dolgot Firuze nyakán, amikor meg akarta ölni: egy tetoválást, ami a perzsa szafavida uralkodóházat jelképezi. Abban az időben pedig ez a nap az Oszmán birodalom legnagyobb ellenségének számított, így Rüsztem rögtön elmondta az információt Hürremnek. Ezután Hürrem lebuktatta Firuzét a szultán előtt, és száműzték a palotából.

Színész: Cansu Dere
Szinkronszínész: Németh Borbála
Szerepelt: 
3. évad

ayse-hatun-fotoAyşe szultána

Musztafa herceg kedvenc asszonya Fatma után. Miután a kis Szulejmán herceg himlőben elhunyt, kiderült, hogy Ayşe várandós. Ezután fokozott védelmet kapott a manisai háremben, majd hónapokkal később világra is hozta kislányát, Nergisşah szultánát. Musztafával nem volt szoros kötelék köztük, Ayşe azonban nagyon is szeretett volna közelebb kerülni Musztafa szívéhez, azonban ez nem sikerült neki. A 3. évad végén Rümeysa felbukkanásakor számtalanszor összetűzésbe került vele, ami miatt Mahidevran és Musztafa is megharagudtak rá. Amikor a herceget az uralkodó Amasyában küldi, az ottani palotában Ayşe és Rümeysa között kiéleződnek az ellentétek, és szinte mindennapossá válnak köztük az összetűzések, Fidan asszony elmondása szerint. A 4. évadban nem szerepel, és nem is említik, hogy mi történt vele.

Színész: Serenay Aktas
Szinkronszínész: 
Szerepelt: 
3. évad

60ac38ff7520268de91152997adb8feeNazenin szultána

Nazenin Valeriaként jelent meg a palotában. Valéria Ceciliaval (később Nurbanu) érkezik a hárembe. Már ismerik egymást, mert amikor Cecilia a szülőföldjén, Korfun élt, akkor Valéria őt szolgálta. Eleinte megértik egymást, de később egymás ellen fordulnak. Ugyanis Valéria egyik este Szulejmán elé járul, és együtt töltenek pár éjszakát. Később egy gyermekük is születik, Raziye. (Érdekesség, hogy Raziye valójában Maidevran lánya volt, és jóval korábban, 1525-ben született igazából, de az alkotók ismeretlen okok miatt kicsit ,,eltolták” a születését, és más sorsot is szántak neki, de az mindjárt kiderül.) Nemsokkal Raziye születése után, Nurbanu és Valéria kimennek az erkélyre, összevesznek, Nurbanu leszakítja a lány nyakáról a láncát, ledobja, és amikor Valéria rátámaszkodik a korlátra, az kiszakad, és Valéria lezuhan az erkélyről, és meghal. Nemsokkal később pedig a kislánya Raziye is meghal. Valéria feltehetően sosem létezett, kitalált szereplő.

Színész: Almeda Abazi
Szinkronszínész: Nyírő Eszter
Szerepelt: 4
. évad

Huri-CihanMuhteşem-YüzyılHuricihan szultána

Huricihan Ibrahim pasa és Hatice szultána lánya. Szülei halála után Beyhan szultána nevelte őt ikertestvérével, Oszmánnal együtt. Fatma szultánával együtt érkezik a palotába. Bayazidba szerelmes, és a herceg feleségül is veszi. Nurbanu ellensége, és egy kicsit Hürremé is. Egyetlen bánata, hogy nem szülhet gyermeket Bayazidnak. Egy alkalommal meglátja Nurbanut a szeretőjével, aki ezután bosszúból egy gyertyatartóval leüti és meghal.

 

 

Színész: Burcu Özberk
Szinkronszínész: 
Szerepelt: 
2-4. évad


3de8316badae510eedccdae3bebdd241Mihrünnisa szultána

Mihrünissa Hayreddin Barbarossa kapitány lánya, Musztafa asszonya majd felesége. Szül neki egy fiút is Mehmed-et, de Musztafa halála után elveszik tőle, és öngyilkos lesz.

 

 

 

 

 

Színész: Berrak Tüzünataç
Szinkronszínész: Bogdányi Titanilla
Szerepelt: 
2-4. évad

6d3fda83c9b98634b41d84847cf943f7Mehmed Ebussuud Efendi

Ebussud efendi a város kádija (bíró) . Van egy fia és egy felesége is, és Szulejmán minden feltevendő kérdésében hozzá fordult. Később kazaszker efendivé léptetik elő, végül pedig sejhüliszlám válik belőle. Fontos kérdésekben segített már Szulejmánnak: Ibrahim pasa kivégzését is Ebussuud javasolta az uralkodónak, ahogy aztán Musztafa és Beyazid hercegekét is.

 

Színész: Tuncel Kurtiz
Szinkronszínész: Áron László
Szerepelt: 
3-4. évad

BVBhlqMCMAAFPNrYavuz

Yavuz Atmaca társa volt a harcokban. Vele együtt ő is Musztafa herceg oldalán állt. Életét áldozta hercegéért: amikor úton voltak a főváros felé, ő vette fel Musztafa ruháit, így a merénylők őt lőtték le.

 

 

 

 

 

Színész:
Szinkronszínész: 
Szerepelt: 
4. évad

avatarZal Mahmud aga

Rüsztem pasa hűséges szolgálója lett a 4. évad elején. Gondoskodik a pasa és palotája védelméről, és mindent elintéz neki. 1553-ban Musztafa herceg kivégzésekor, Zal Mahmud volt az, aki megfojtotta a herceget. A sorozat végén szemtanúja annak, ahogy Atmaca megölte Rüsztem pasát. Ő maga is megsebesült, de Mihrimah szultána parancsára egy szót sem szólhatott arról, amit látott.

 

Színész:
Szinkronszínész: 
Szerepelt: 
4. évad

snapkkhSafiye asszony

Safiyét csak a sorozat utolsó epizódjában láthatjuk, mint Murád herceg kedvenc ágyasát. Albániából érkezett, és először Mihrimah szultána leghűségesebb szolgálója volt. Barátság szövődött közöttük, Mihrimah taníttatta őt, és végül unokaöccsének, Murád hercegnek ajándékozta Safiyét. Az ifjú herceg és a lány rögtön egymásba szerettek, és minden percet együtt töltöttek. A sorozat utolsó részében Murád herceggel együtt érkezett vissza a fővárosba az Eid ünnepségre. Murád érkezésükkor azonnal bejelentette Safiye terhességét. A lány itt ismerkedett meg leendő anyósával, Nurbanu szultánával is, aki azonnal meg akart tőle szabadulni. Safiye a velencei Baffo család sarjaként mutatkozott be, de valójában ugye albán volt, csak Mihrimah szultánának köszönhetően mindenki velenceinek hitte. (Szümbül aga: “Egy nemes velenceit faragtál a nyomorúságos albán Safiyéből. Nagyon ravasz, csodálatos.”) Az utolsó jelenetekben máris megmutatkozott Safiye harciassága: Nurbanuval folytatott beszélgetésük során kifejtette anyósának, hogy egy napon majd az ő korszaka kezdődik el, és a gyűrű (Hürrem smaragdgyűrűje) az ujján is kezet cserél majd… (A gyűrű pedig valóban Safiyéhoz került évekkel később…)

A későbbiekben életet adott III. Mehmed szultánnak és lányainak is, és egy erős, befolyásos szultána lett. Később fia trónra kerülésekor valide szultána lett. A III. Mehmed 1603-as halála utáni időszakot és Safiye utolsó befolyásos éveit A szultána című sorozatban követhetjük nyomon.

Színész: Gözde Türker
Szinkronszínész: 
Szerepelt: 
4. évad

Reklámok
 1. Gül aga szerintem az 1 évad első részében is szerepelt tánc vagy zene tanítóként, csak más a szinkronja… csak nézzétek vissza 🙂

  Kedvelés

 2. B.Farkas Lászlóné

  Jó volna, ha valaki tudna nekem segteni, hogy a szulejmán utáni 2. évadot hol tudnám elolvasni, mert csak az 1. évadot találtam meg. /Szelim és Mikhrima uralkodásásának folytatása/. Köszönöm.

  Kedvelés

 3. Mikor lesz a szulejmán utánból a 33.rész???

  Kedvelés

 4. saltarelli maria

  fantasztikus az egész sorozat, igazi kikapcsolódás új ismeretekkel

  Kedvelés

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s