Szereplők

1, A szultán, hercegek, pasák és agák:

II. Szelim szultán: Ugye aki eléggé ismeri az RTL csatornán futó Szulejmánt, az már tudja, hogy ő ki. Szelim Hürrem és Szulejmán fia, és Szulejmán utódja a trónon. Valós személy.

Murád herceg / szultán: Murád Nurbanu és Szelim fia, jelenleg a Manisai szandzsákban tartózkodik, ott tanulja ki az uralkodás mesterségét. Szelim halála után ő lesz a birodalom következő szultánja. Valós személy.

Szulejmán herceg: Szulejmán herceg Ayse szultána és Szelim szultán első gyermeke.  Valós személy.

Mehmed herceg: Mehmed herceg Ayse szultána és Szelim szultán második gyermeke. Valós személy.

Oszmán herceg: Oszmán herceg Nuray szultána és Szelim szultán gyermeke. Valós személy.

Musztafa herceg: Musztafa herceg Neslisah szultána és Szelim szultán gyermeke. Valós személy.

Cihangir herceg: Cihangir herceg Leila szultána és Szelim szultán gyermeke. Valós személy.

Mehmed herceg / szultán: Mehmed herceg Szafije és Murád első közös gyermeke, a későbbiekben belőle is szultán lesz. Valós személy.

Sultanzade Oszmán bég: Mihrimah szultána egyetlen fiúgyermeke, szandzsákbég. Valós személy.

Szokollu Mehmed pasa: Szokollu Szulejmán uralkodásának végén, Szelim uralkodásában, és Murád uralkodásának első 5 évében nagyvezír. Eszmahan szultána férje. Valós személy.

Ahmed pasa: Ahmed pasa Szelim szultán egyik legfőbb és legokosabb pasája. Kitalált személy.

Behram pasa: Behram pasa egy dívántag volt, azonban Szelim kivégeztette. Kitalált személy.

Szümbül aga: Szümbül még régebben Hürrem legfőbb szolgálója volt, azonban Hürrem halála után Mihrimah legkedvesebb szolgálójává lett. Gülnihal asszony férje. Kitalált személy.

Semsi pasa: Semsi pasa Ayse Hümasah szultána fia. De Semsi részt vett egy olyan szövetségben is, aminek tagjai Fatma szultána, Mihrimah és Szafije asszony volt a részese, és ez a szövetség arról szólt, hogy letaszítsák Szelimet a trónról, és Murádot emeljék a helyébe. Valós személy.

Boyali Mehmed pasa: A fiatal Boyali pasa Szelim szultán leányának, Gevherhan szultánának a vőlegénye, akivel kölcsönösen szerelmesek egymásba. Valós személy.

Müezzinzade Ali pasa: 1566-tól haláláig az Oszmán flotta főkapitánya. A lepantói csatában ő vezette az oszmánokat, azonban vereséget szenvedett, és a keresztények megölték, majd egy lándzsára tűzték a fejét. Valós személy.

Ulucs Ali pasa: Müezzinzade pasa halála után az oszmán flotta főkapitánya. Boyali pasával közösen építik újjá az oszmán flottát. Valós személy.

Halil pasa: Egy kém, akit a pápa bérelt fel arra, hogy megölje Szokollut. Kitalált személy.

Gazanfer aga: Gazanfer először Nurbanu legfőbb szolgálója, majd szeretője. Kitalált személy.

Mimar Sinan: Törökország legismertebb és legjobb építésze. Valós személy.

Pedro: Pedro egy orvos, aki szerelmes Mihrimahba és ő is szerelmes belé.

Devrim aga: Új aga a háremben, Szümbül aga leendő utódja. Kitalált személy.

Bülbül aga: Bülbül aga először az edirnei palota fiatal agája, jelenleg 16 éves. A későbbiekben Szafije szultána leghűségesebb szolgálója lesz, és a szultána élete végéig őt fogja szolgálni. Kitalált személy.

Dzsáfer aga: A küldöncök vezetője, hűséges Nurbanu szultánához. Kitalált személy.

2, Szultánák, ágyasok, és szolgálók

Mihrimah Valide Szultána: Mihrimah Hürrem és Szulejmán egyik lánya. Amikor Szelim trónra lépett, Valide szultána lett belőle. Ayse Hümasah szultána anyja, Rüsztem pasa özvegye, Nurbanu ellensége. Valós személy.

Fatma szultána: Fatma a megboldogult Szulejmán szultán egyik még élő húga, aki a történet szerint 1568-ban visszatért a palotába, és haláláig ott is élt. Valós személy.

Nurbanu szultána: Nurbanu Szelim szultán felesége, Mihrimah, Ayse és Szafije legnagyobb ellensége. Murád herceg, Eszmahan, Sah és Gevherhan szultánák anyja, Gazanfer szeretője. Valós személy.

Eszmahan szultána: Eszmahan Szelim és Nurbanu egyik lánya, és Szokollu pasa felesége, Ibrahim bég anyja. Valós személy.

Gevherhan szultána: Gevherhan Szelim szultán és Nurbanu szultána másik lánya. Leendő férje az ifjú Boyali Mehmed pasa, akivel kölcsönösen szerelmesek egymásba. Valós személy.

Sah szultána: Sah szultána pedig szintén Szelim szultán és Nurbanu szultána egyik lánya. Valós személy.

Ayse Hümasah szultána: Ayse Hümasah úrnő Mihrimah és Rüsztem egy szem lánya. Valós személy.

Ayse szultána: Ayse szultána ágyasként került a hárembe, de Mihrimah felhasználta fegyverként Nurbanu ellen, és Szelimhez küldte. Szelim teljesen belé habarodott, és meg is ajándékozta Szulejmán herceggel. Majd szultána lett, és majd szül még egy fiút Szelimnek, Mehmedet. Nurbanu ellensége. Amúgy Ayse úgy félig valós és félig kitalált személy. Ugyanis a valóságban is létezett egy szultána, aki Szelim ágyasa lett, majd szultána, de szinte róla semmilyen információ nem maradt fenn, még a neve sem. Így a szultána igazi, de a nevet mi adtuk neki.

Szafije szultána: Szafije Murád herceg ágyasa, akit a legjobban szeret. A későbbiekben a fiuk, Mehmed trónra kerül, és Valide szultána lesz. Valós személy.

Hümasah szultána: Hümasah szultána Murád herceg és Szafije szultána második gyermeke. Valós személy.

Fahriye szultána: Fahriye szultána Murád herceg és Szafije szultána harmadik gyermeke. Valós személy.

Mahidevran szultána: Mahidevran a megboldogult Musztafa herceg anyja, aki kegyvesztett lett és Bursába száműzték. Azonban bosszúra szomjas, és felvetett szándéka, hogy végezzen Mihrimahval, amiért ő is segédkezett Musztafa meggyilkolásában. Valós személy.

Canfeda kalfa: Nurbanu szultána leghűségesebb szolgálója. Kitalált személy.

Emine asszony: Canfeda utódja a Manisai háremben. Kitalált személy.

Gülnihal asszony: Gülnihal visszatér ebben a sorozatban, csak már idősebben, és Mihrimaht hűségesen fogja szolgálni élete végéig. Időközben pedig Szümbül agával is összeházasodik. Kitalált személy.

Esmanur kalfa: Esmanur Nigar és Ibrahim elveszett lánya. A Szulejmán utánban visszatér, de azért, hogy könyörtelen bosszút álljon az uralkodócsaládon a szülei haláláért. Beférkőzik mindenki bizalmába, ám felgyújtja a palotát, amiért Mihrimah majdnem bennég a lakrészében. elkapják, kihallgatják, és börtönbe zárják. Azonban megszökik a börtönből, és öngyilkos lesz. Kitalált személy.

Gülbahar asszony: Mihrimah legfőbb szolgálója, és kincstárnok. Kitalált személy.

Bahar asszony: Új kalfa a háremben. Kitalált személy.

Leila szultána: Először Nuray asszony kedvenc szolgálója és társalkodónője a régi palotában. Később Szelim szultán ágyasa és hercegének anyja. Kitalált személy.

Nuray szultána: Szelim egyik ágyasa, azonban a szultán csak egy éjszakát tölt el az asszonnyal. A későbbiekben azonban ennek az éjszakának gyümölcse lesz… Kitalált személy.

Neslisah szultána: Neslisah szultána Szelim ágyasa, aki egy gyermekkel ajándékozza meg az uralkodócsaládot. Kitalált személy.

Antonia/Neylan asszony: Egy titokzatos háremhölgy, aki Itáliából érkezett a hárembe. Szelim szultán kedvence. Kitalált személy.

Aygül asszony: Aygül egy bérgyilkos, akit Ayse szultána és Mihrimah közösen küldtek Manisába, hogy megölje Nurbanut. Azonban a manisai palotában egy váratlan találkozás következtében élete nem várt fordulatot vesz. Kitalált személy.

3. Mellékszereplők

Nermin: Aygül asszony és Murád herceg közös gyermeke, törvénytelen szultána. Kitalált személy.

Don Juan de Austria: A Szent Liga főkapitánya, a lepantói ütközet győztese. Valós személy.

A későbbiekben tovább fog frissülni ez az oldal!

Reklámok